satılık laths için ürünler (3)

Kişniş - Yağlı tohumlar

Kişniş - Yağlı tohumlar

Kişniş, yemeklerde baharat olarak ve parfüm, kozmetik ve sabun yapımında hoş bir aroma vermek için kullanılır. Bitki, iyi bir bal bitkisidir. Sosis, peynir, konserve et ve balık, turşular, likörler gibi yiyecekleri tatlandırmak ve güçlendirmek için yaygın olarak baharat olarak kullanılır; ayrıca Borodino ekmeği, şekerleme ve mutfak ürünlerine eklenir ve Almanya'da belirli türde bira ve likörlerin üretiminde de yer alır. Meyveden elde edilen uçucu yağ, parfüm ve kozmetiklerde, parfüm ürünlerine çiğdem, menekşe, gül, bergamot, zambak, limon vb. kokular vermek için kullanılan linalyl asetat, sitral ve diğer aromatik maddelerin sentezinde kullanılır. Uçucu yağ, teknoloji, sabun yapımı ve tekstil endüstrisinde de kullanılır. Uçucu yağ damıtıldıktan sonra, sabun endüstrisinde ve oleik asit üretiminde kullanılan yağlı yağ çıkarılır.
Mısır nişastası

Mısır nişastası

Mısır nişastası genellikle ketçap, mayonez, çeşitli soslar ve pudingler ile tart hamurlarında kullanılır. Bu ürün, hamurun daha az glütenli olmasına yardımcı olabilir ve ona biraz yumuşaklık ve hafiflik kazandırabilir. Mısır nişastası, patates nişastasından biraz daha fazla kalori içerir. Bu ürün glüten içermez. Ürün, her üretim aşamasında glüten için test edilmektedir. Garnec, Rusya'da ürünlerini "Çizgili Tahıl" markasıyla etiketleme hakkını elde eden ilk firma olmuştur. Bu marka, çoğu gelişmiş ülkede tanınan Avrupa Çölyak Dernekleri'nin glütensiz ürünler için bir güvenlik işaretidir. Ağırlık: 400 g
Nohut - Baklagiller

Nohut - Baklagiller

Nohut, Orta Doğu'nun en eski baklagillerinden biri olan bir gıda ürünüdür; 7 bin yıldan fazla bir süre önce yetiştirilmeye başlanmıştır. Batı ve Orta Asya, Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ülkelerinde yaygındır. Humus ve falafel atıştırmalıkları bu baklagilden yapılmaktadır. Kızartılmış nohutlara Lelebee denir. Nohut, vegan, vejetaryen ve Hint mutfağında yaygın olarak kullanılmaktadır. Geleneksel olarak, nohut kullanımı Akdeniz bölgesi için geçerlidir. Nohut, özellikle Hint mutfağında kullanılan nohut unu üretiminde kullanılmaktadır. Örneğin, İtalyan mutfağında ise düz kekler olan farinatalar yapmak için kullanılmaktadır, ancak İtalya'daki nohut yetiştirme hacimleri önemsizdir. Beyaz tohum çeşitleri genellikle gıda için kullanılmaktadır. Isıl işlem, mercimek ve bezelyeye göre daha fazla zaman alır. Nohut tohumları çinko ve folik asit kaynağı olarak hizmet etmektedir.